No niin, nyt eräs myytti on selvitetty. Olemme yrittäneet metsästellä uppopaistettua ruokaa täällä ollessamme. Mielikuvana on klassinen kiinalaisen ravintolan tarjoama uppopaistettu kana ja baanaani, kenties muitakin hedelmiä. Ei mitään!
Nyt siis, olemme toki oppineet, että kiinalainen jälkiruoka todellakaan ole uppopaistettu banaani vaniljajäätelöllä vaan useimmiten lämmin keitto tai hedelmä sekoitus. Myös suomalaisissa kiinalaisissa tapaa ajoittain saada uppopaistettua kanaa ja katkarapuja, no täällä saa yhdestä ravintolasta ne katkaravut.
Seisoimme vesisateessa erään katukeittiön edessä (käytän sanaa katukeittiö kun puhun paikallisista "pikkuravintoloista", jotka eivät kuulu mihinkään ketjuun) ja päätin kysyä sitten siinä meidän kanssa seisovalta mieheltä tietäisikö hän mitään kyseistä paikkaa. Kaveri oli varsin suulas ja ehdotti ensimmäinen McDonaldsia. Arvaa nolottiko. Sain änkytetyksi, että Suomessa useimmat kiinalaiset tarjoavat kyseistä ruokaa. Kaveri meni mietteliääksi ja tarjosi grillattua vaihtoehtoa ja kertoi, että uppopaistaminen ole lainkaan tavallista kiinalaisessa keittiössä, kertoi, että enemmänkin japanilaisessa. Lisäksi vielä syventääksemme punaa poskillani tuumasi kaveri, että miksi tulet Hong Kongiin syömään jotain mitä syöt jo kotimaassasi. Suositteli hän sitten yhtä paikallista grilliruokalaa, mutta se meni pahaksi onneksemme juuri kiinni.
Menimme sitten umpipaikalliseen syömään mykyjä, siis riisitaikinakuoreen on leivottu lihaa/kasviksia ja keitetty sitten taikina kypsäksi. Sellainen sitten tomaatilla ja kananmunalla, nuudeleita, liemi ja ripuli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti