perjantai 5. joulukuuta 2014

Olen suomalainen

Kaunis isänmaa oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

En vedä lippua salkoon tai katso tuntematonta sotilasta tai linnan juhlia, saatikka syö karjalanpaistia, mutta voin kirjoittaa muutaman ajatuksen.

Mistä Suomi tunnetaan (nämä matkan aikana kuultuja)

- hyvästä koulutusjärjestelmästä

- hyvästä sosiaalihuoltojärjestelmästä

- Nokiasta (puhelin valmistajana)

- Finnairista

- Kylmästä säästä

- Designestään, astioista

- Yöttömästä yöstä

- Duudsoneista

- R - kirjaimesta

ja hapan silakasta. Mei kertoi katsoneensa videon netistä, jossa Taiwanilaiset avasivat hapansilakkasäilykkeen ja meinasivat jo pyörtyä pelkästä hajusta :D


Osa näistä asioista on toki niitä mistä itse ole äärettömän iloinen, onnellinen ja ylpeä. On helppoa olla suomalainen ulkomailla. Kukaan ei suoranaisesti vihaa, inhoa tai halveksi suomalaista. Maantieteellisesti harva tosin tietää missä se on (Ruotsi ja Norja mainitaan ensin). Täytyy hankkia puhalleettava karttapallo, josta voi näyttää sijainnin. Olen löytänyt suomalaisia tuotteita täältä, joista mainitakseni arabian posliinipuput, pandan luonnon lakritsi, marimekon kaupat, iittalan viinilasit ja angry birds :) Nyt avattu myös suomalais-japanilainen muumikahvila.

Haluaisin listata seuraavaksi asioita, joista itse kerron muille Suomesta

* sauna

* lumi

* uimataito, fillarilla ajotaito, hiihtotaito

* jokamiehen oikeudet

* salmiakki

Huomenna saan kuitenkin parhaanpalan Suomea itselleni, kotimaan kirjeenvaihtaja saapuu Hong Kongiin! On taas aika kaivaa turistioppaan kartta repusta ja tehdä kahden viikon suunnitelma!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti