tiistai 9. joulukuuta 2014

Suvin kanssa

Suvi tuli! Minun ennakko pikkujoululahja saapui. Kaikki meni siis alussa jo pieleen. Olimme juuri ja juuri oikeaan aikaan alussa vastassa. Emme olleet sopineet muuta kuin, että saavumme vastaan, ei numeroiden vaihtoa tai mitään. No, tunti lennon saapumisesta ja ei vieläkään näy rouvaa. Siinä sitten paniikissa, että onko lie jäänyt suklaalevyni kanssa tulliin jumiin vai mitä käynyt. Sitten saapuu joku ja potkii minua kinttuun. Kivahdin Ernolle jo kerran ja toisen kunnes käännyin ja siellä sitten oli! Oli saapunut eri poistumispisteestä vain ulos.


Kotimaan kirjeenvaihtaja lentopostina :)

Ensimmäinen päivä ja lähes kaikki Hong Kongin liikkumismuodot läpi. Bussilla keskustaan ja sieltä ratikalla lähemmä lauttarantaan ja rannasta lautalla saarelle. Päädyttiin illasta kälättämään paikalliseen baariin yötämyöten.

Kakkospäivän aloitimme kiertämällä rannat ja keräämällä simpukoita. Olikin mukavaa kun on joku yhtä paljon merivettä niellyt seurana ja jaksaa innostua :D Tästä keskustaan, jossa kulutimme Tsim Sha Tsuissa vaihtaen rahaa ja arvostellen kovaan ääneen kalliita turhakkeita, joita myyvät sadat korukaupat. Joulun mauttomuus on saapunut vieraaksemme myöskin. Jos Suomessa puhutaan joulunhengestä niin täällä siitä ei ole tietoakaan, on vain paljon ja kaikkea ja kaikki ylihilseen! Yritimme päästä muumikahvilaan, mutta kiemurteleva jono sai meidät kääntymään aika sukkelaan. Adan onneksi siellä myydään nyt Watsakahvia :) Kävimme katsomassa perinteiset Hong Kongin valot, joita ruodittiin kevyeksi pettymykseksi. Odotus oli vieraallamme korkeammalla.

Päivä kolme. Aika kiertää saarta. Perinteinen Lamma Hiking sai alkunsa 11 aamulla, Ernon jäädessä kotiin nukkumaan. Aloitimme kiipeämällä myllylle, josta matka jatkui mettäreittiä kohti jo itselle tuttuja ylämäkiä. Säätiedotuksen pelottelemana, mutta valehtelemana päivä oli pilvetön iltaan asti ja aurinko paistoi täydellä terällä. Loisto päivä siis. Maisemat aivan erinomaiset kirkkaalla kelillä ja taisi Suvikin niistä tykätä :)

Alkutaipaleella.

Suuntana tuo!

Hong Kong


Tauko tunnelmaa.

Väliaika venytys, ilmiselvä kurki!
Zen





Lamman tuulimyllykin häämöttää. Maisemaa tulee ikävä.






Ylämäen jälkeinen alamäki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti