perjantai 5. joulukuuta 2014

Saarelaisia ja saarelta

Esittelen tässä muutamat tutut. Olimme viettämässä paikallisen baarimikon viimeistä iltaa (tänä vuonna viimeistä iltaa) Hong Kongissa, palanee siis tammikuussa. Mutta myös meille viimeistä iltaa hänen seurassaan, jossa olemme kyllä viihtyneet ja viettäneet parhaimmat kekkerit ja pahimmat krapulamme kiitos hänen.
Tässä hän siis on :D



Ei tämän ylläolevan tekosia, mutta hienosti yhdestä pullosta kaatoi toinen poika juomat.



Toisessa kuvassa on paikallinen kokkimestarimme, johon tutuistumme myöskin juhlien merkeissä ja siitä pitäen olemme haastelleet ja nauttineet hänen kokkaamaansa lammasta paikallisessa ravintolassa.


Kyseiset herrat ovat molemmat Amerikan maan tuliaisija ja toistaiseksi Hong Kongissa heiluvia ja saarelaisia. Viimeistä iltaa juhlistaaksemme toimme baarimikolle fazerin sinistä ja teimme porukalla fisuja, liottamalla fisherman's friend pastilleja kuumaan veteen ja murskaamalla ne. Lopuksi kirkasta kylkeen ja avot, oli kuin valmis mikseri! Loppuillasta päädyimme myös helikopterin laskeutumisalueelle (kielletylle sellaiselle) notkumaan turvaverkkoihin ja jaarittelemaan turhuuksia.
Aamuyö.



Turvaverkot.

Tässä esittelen kuvakollaasin (osa ties kuinka mones) rakkaasta Lamma saaresta. Olen kiertänyt kaksi muuta saarta lähistöllä ja kerta toisensa jälkeen olen iloinen, että tämä on ollut kotisaareni :) Peruspäivän kulku kulkee läpi pääkadun, jonka päässä on lauttaranta. Tältä kadulta teemme siis päivittäiset ostokset. Ja voi, kuinka kaipaankaan suuria kauppoja valikoimineen. Teemme perinteisesti ainakin 5-6 kaupan visiitin, jokaisesta jotakin. Hinnat ja tarjonta kun vaihtelevat ja asiakaspalvelu. Vihannekset haen tavallisesti yhdestä suurimmasta vihreitä myyvästä kojusta, heillä hedelmät ovat hyviä. Pähkinät haen kahdelta hauskalta vanhemmalta rouvalta. Leikkele ja juusto lamma gourmet putiikista. Vesi ja mehu vaihdellen ylämäen ukolta tai lempi kaupastamme Brothersilta, jossa meidät tunnetaan neljän vesikannun hakijoina.


Kuvassa perustie asutuksille. Nämä tiet, jotka kulkevat kosteikon läpi vilisevät sammakoita ja käärmeitä kesäaikana.

Taloja saarelta, myös jouluvalot jo näkyät. 

Pääkatu Yung Shue Wan Main Street. Tällä kadulla teemme päivittäiset kauppaostokset. Ei siis ole yhtä isoa kauppaa vaan kassin kanssa kierretään yhdestä maito, toisesta mehut, leikkeleet, kasvikset, lihat ja mäen päältä vesi (jos vanhaäijä on pitämässä puljua auki). 

Saaren kalaravintoloiden merinäkymät.


Kalaravintoloiden lisäksi mahtuu brittibubit, thaimaalaisravintoloita ainakin kolme, turkkilainen pizzeria, espanialainen pannupöytä ja vegekahviloita.

Suosikki myyjämme tässä kaupassa :)

Hieman paremman väen taloja? Useiin talossa asuu 2-3 perhettä.

Piippukin häämöttää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti