perjantai 5. joulukuuta 2014

Talvi tulloo

Täällä on kylmä!! Supisuomalaisena ei tosin taida olla vara kitistä, jos ulkona nyt ei satu olemaan iltaisin enää 25 lämmintä. Tänne on kuitenkin saapunut kylmärintama ja nyt ulkona on karkeasti 18 ja lupaa loppuviikoksi minimissään 11 ja ihmisiä on varoiteltu hyytävän kylmästä säästä.

Onhan täällä jo talvikengät ja takit paikallisilla päällä. Itekin hipsin ulos hupparissa ja farkuissa, mutta jouduin tulemaan puolivälissä kylää takasin kun oli jo hiki. Kevyempää vaan päälle ja uudelleen ulos.

Luonnossa se nyt näkyy, että lehtiä joo tippuu vähän, mutta kukkaset jaksaa loistaa ja tehdä uutta. Värit vaan syvenee punaisissa ja keltaisissa kukkasissa. Ja keittiön ikkunan alla kukkiva kellokukkakin tekee uutta satoa aina vanhan kuoltua.

Joulukuinen ranta. Simpukoita saatavilla, mutta uimareita ei enää ole. Haiverkko vielä on hullujasuomalaisia varten.
Kukat vielä täydessä terässä.

Satoa puskee.

Hetken jo säikähin, että pistääkö meijän lähikaupan ukko talvilomaksi, mutta olikin kiinni onneksi vain pari päivää ja nyt jälleen morjestaa iänikuinen savuke suupielessään. On vaan mukavampi raahata vettä lähikaupasta kuin kahden (pikku, mutta kuitenkin) mäen takaa.

Pitkästä aikaa alkaa olla suomifiilis. Käveltiin eräs ilta iltalenkkiä saarella, ei yhtäkään sammakkoa hypi enää. Viileä iltatuuli muistutti iltalenkeistä Kippuran kanssa.

Ilta viilenee.

Joulun alunen näkyy ja kuuluu täällä. Kauppakeskukset on saanu överi winterwonderland -koristelut ja yleisissä vessoissa soi joululaulut. On tuotu toreille joulukrääsää myyntiin ja saarellekin alkavat ihmiset laittaa katajoihin joulupalloja ja ikkunoihin jouluvaloja. Itse sain nimpparilahjaksi partiolaisten joulukalenterin, mikä sai omaa joulumieltä hieman herkistymään. Olen myös katsonut (kaverin vinkistä) yle areenasta joulukalenteria, jossa kirsikkana kakun päällä seikkailee shiba. Alkaa koti-ikävä ehkä tässäkin tunneköyhässä rinnassa jo hieman vaivata.

Joulupalloja :D





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti