keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Suuri buddha

Tian Tan Buddha
On vuorella buddha. Buddha on osaksi pronssia ja yhtä vanha kuin veljeni, 22 vuotias. Buddha on maailman suurimpia ulkona istuvia buddhia. Wikipedian mukaan oikea käsi edustaa kärsimyksen poistamista ja vasen käsi lepää sylissä elehtimällä dhanaa (ei mitään käryä mitä se meinaa). Kuitenkin, alueelle on rakennettu aikanaan suuri munkkiluostari, tai siksi minä sitä kutsuisin ja siellä istuivat kaljupäät kauniissa rivissä hymisemässä. Tämä kaikki olisi ollut kaunista kuultavaa korville, ellei yksi mustalammas olisi sattanut vetämään omaa sooloaan joikaamalla. En tietysti entisenä kristittynä tiedä, että oliko hän kenties tarkoituksenmukaisesti enempi äänessä.






Näkymää buddhan juurelta.

Suvikin nautti auringosta.

Heini itse.

Nyt on rutosti onnea ja autuutta!

Buddha istuu siis Ngon Ping vuorella ja katsoo sieltä pohjoiseen, halki Kiinan. Kavutakseen patsaan juurelle tuli meidänkin siis askeltaa 268 porrasta. Yritin laskea, mutta sekosin jo 70 kohdalla... Itse vuorelle matkasimme gongolilla, joka taittoi matkan 25 minuutissa. Näkymäkin oli komea, kun sattui kirkas sää.

Gondoli tai kuten paikalliset sanovat Cable Car



Pääsimme kuvaan :)

Buddhaa ympäröi kuusi devaa (mitä jälleen sitten tarkoittaakaan). Heidän tarkoituksena on tarjota buddhalle kukkia, suitsukkeita, lamppuja, voiteita, hedelmiä ja musiikkia. Nämä symboloivat armeliaisuutta, moraalia, kärsivällisyyttä, intohimoa, mietiskelyä ja viisautta. Kaikki nämä ovat tärkeitä nirvanan (onni ja autuus) saavuttamiseksi.

Devat.
Luostarin pihalla oli useita suitsuke astioita, joihin ihmiset saivat sytyttää omansa. Luostari oli ulkoa hyvin samantapainen värityksineen kuin temppelit Koreassa. Tämä vain oli sisältä kultainen, kameran kanto oli kielletty.

Suitsukkeiden hyttysiä karkoittava tuoksu...

Luostari ulkoa.

Seinäkoriste.
Lisäksi kävimme talsimassa viisauden polun. Kauniisti rinteeseen oli aseteltu puolikkaita puita, joihin oli kiinaksi kaiverrettu tekstiä. Nämä puut symboloivat äärettömyyttä. Puita ilmeisesti vartioi lauma lehmiä...

Lehmiäpä hyvinkin.

Kuva viisauden tiestä.



Hakemassa älliä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti