torstai 16. lokakuuta 2014

Japanilainen ruoka

Herkullista. Tämä sushin luvattu maa tarjoaa niin paljon ja niin paljon parempaa kuin kylmää kalaa riisillä. Olemme syöneet hirveästi! Kaikista eniten olen rakastunut paikalliseen riisiin, joka on maukkaampaa ja paremmin puuroutuvaa kuin Hong Kongissa.

Karjalanpaistia muistuttava keitetty jokin? on myös herkullista. Suurissa keittopannuissa poreilee maukasliemi, josta kokki sitten nostaa valittuja annoksia lautaselle. Omamme sisältivät mm. tofua, jotain vihannesta ja nyyttejä. Juomana sakea.

Annoslautanen oli ensimmäisen illan saalis. Monilokeroiseen tarjottimeen oli koottu erilaisia pieniä maistiaisia kuten friteerattua kanaa, tofua, riisiä, salaattia ja papuja.

Japanilainen aamupala paikallisessa oli veikeä kokemus ja ilman Aikoa tämä olisi jäänyt kokematta. Eli kulho riisiä (japanilaiset syövät joka aterialla riisiä), lohta/muuta lihaa, papuja, misokeittoa ja levää. Jaksoi kavuta hyvin Rokkovuorelle.

Friteerattu ruoka. Eli se mitä Suomen kiinalaiset ravintolat tarjoavat on itseasissa umpijapanilaista. Tämä kansa taitaa rakastaa majoneesia ja upporasvapaistoa ja tekevät mokomat sen vielä hyvin. Paikallinen osakalainen herkku oli paistettu "munkki tyylinen" pallo, ei siis makea, jonka sisällä oli mustekalaa.

Käytiin me syömässä sushiakin. Liukuhihna linjasto oli edullisempi kuin Hong Kongissa. Tarjolla oli siis riisinpäällä kalaa. Maistoimme myös raakaa tonnikalaa ja valasta. En halua enää syödä valasta. Oli sen verran sitkeää ja verenmakuista että saapi jäädä mereen se otus. Tonnikala puolestaan oli erinomaisen hyvää ja kalanmaku tuli vasta jälkeenpäin suuhun.

Tämä maa rakastaa jäätelöä ja makeaa. Kaikkialla on jäätelökojuja ja jälkiruokia on monenlaisia. Maistoimme parfeta, jäätelöannos piparilla ja hörsötyksillä ja Aikon suosikkia donitsia juustokakulla. Myös riisitaikina, jonka sisällä on paputahnaa on hauskan erilainen.

Minulla on vieroitusoireita! En ole juonut yhtäkään limpparia täällä. On niitä, mutta heikosti saatavilla kun Hong Kongissa vettä ei ole edes ruokalistalla. Myös ihan veden juominen on vähäisempää täällä viielässä. Erno on löytänyt itselleen juotavaa. Paikallinen ollut Asahi on raikas lageri. Ja kahvi on nousussa! Kahviloita on monia ja kahvin laatu on hyvä. Vielä kun kaataisivat hiukkasen isompiin kuppeihin niin avot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti