maanantai 27. lokakuuta 2014

Saari nimeltä Peng Chau

Karkuun! Kotona opiskellaan niinpä päätin viettää päiväni, jossain muualla. Hiljaa kun en osaa olla kuitenkaan, niin parempi antaa toiselle työrauha. Suuntasin siis lauttarantaan ja yhden vaihdon jälkeen päädyin saarelle nimeltä Peng Chau. Peng Chau on kymmenesosan Lamman koosta.

Saavuin hyvin erinäköiselle saarelle. Olen tottunut turistirysän kotoisuuteen, mutta nyt tuntui kuin olisin tullut Karhulaan. Saarella oli vastassa isot leveät tiet, tien kyltit (Lammalla on yksi!) ja suuri "kunnan talo", jossa siis kirjasto, urheiluhalli ja kalatori. Saarelta löytyi myös ruokakauppa, siis marketti Wellcome. Ei ollut toistakymmentä pikkukauppaa niin kuin meillä. Eikä yhtäkään matkamuisto myymälää! En myöskään nähnyt montaa länsimaalaisilla raidoilla varustettua. Asuntoja oli enemmän ja saarelta löytyi jokunen iso kerrostalo.

Mustat liput toivottivat tervetulleeksi saarelle. Ei kuitenkaan käsityksen siementäkään mitä niissä mahtoi lukea...







Saarella kulki kaksi kävelyreittiä. Kauniisti vievä tie kulki rantaviivaa pitkin. Päivä oli varsin kuuma ja kävely vauhti hieman normaalia rauhallisempi.




Näkäinen kivi =)

Paljon, paljon simpukoita.



Banaanipuun lehtiä.

Ennen toista reittiä vierailin Wellcomissa, ja ah, nautin kaksi jugurttia :) Olivat hieman hintavia, mutta niin herkullisia!

Toinen reitti kipusi saaren toiseen päähän ja korkeimmalle kohdalle 95 metriin, Finger Hill. Laskematta 350 rappusta kapusivat kukkulan päälle. Näkymä ei ollut kovin onnistunut, koska oli aika sumuinen päivä. Sieltä taapersin alas ja muutaman mutkan kautta takaisin lauttarannalle.

Maisema Finger Hillin huipulta.

Yksinäinen pavilionki.



Hautoja.


Illan hämärrys.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti