lauantai 18. lokakuuta 2014

"Jos mahasi murisee, olet ehkä syönyt elävää ravintoa"

Busanin lentokentältä junalla raiteita pitkin paikkaan X, josta hienoisen haravoinnin jälkeen löytyi bussi. Ruuhkabussi ja paikallinen ajatapa olivat aika kaameaa ja meinasin olla täkäläisten rouvien niskassa rinkkani kanssa. Ajatus bussilla matkustamiseen, jos vaikka näkisi maisemia. Ei pelkoa, että olisi nähnyt edes edellä ajavan perävalot. Sen verta täysi bussi oli..

Jagalchi kalatori, jossa ostetaan alakerrasta elävä ja viedään yläkertaan paistettavaksi. Kalamarkkinalla (jo tuoreella) oli pituutta sisähallissa kolme n. 150 metrin käytävää ja ulkona puolen kilsan katu sitten kuivattuja yksilöitä. Oli pään kokoisia mustekaloja, kampaloita päälleikkäin altaassa, simpukkaa, merimakkaraa ja "paratiisikalojen" näkösiä fisuja.

Kävely reitin varrella. Täällä tykätään koristella monet muurit ja suuremmat seinät. Tämä oli koristelu sadoin kukkasin.

Taustalla Gamcheon culture village, joka oli ennen muinoin Busanin köyhälistön asuinaluetta. Nyt taitelijoiden valtaama ja turistikohteena toimiva alue antaa jokaisella silmäyksellä jotain uutta. Taloja oli niin lehmäkuviolla, majakkana, vaaleanpunaisena, toisessa oli ovessa iso kultainen norsu ja toisessa kahva. 


Mainittakaan että Gamcheon nousi jälleen kevyen kukkulan päälle, josta maisema sitten Busaniin ja rantasatamaan näytti auringonlaskussa tältä.

Koristelua jälleen muuriin. Paikallinen teksti on kuin hieroglyfiä. Ehkä voikin olla, koska paikallinen yliopisto (iltakävelyllä löydettynä) oli 700 vuotta vanha. Ja korean kieli on varsin NG- voittoinen. 

Persimoneja.

Yhden talon katolla oli sitten rakkaudenlukkoja.

Tornin juurella oli meidän majoitus.

Iltashow paikallisessa ostarissa vesisuihkun siivittämänä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti