keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Apple

Joudun nyt nielemään tosiseikan, että en pärjää ilman omaa konetta, mikäli haluan nukkua pidempään. Käytän Ernon konetta kirjoittaakseni blogia, lukeakseni iltasanomat ja selatakseni facebookia. Ajoittain tarvitsee netistä etsiäkin jotain. No, Ernolla alkaa koulu ja koneen käyttöni rajoittuu entisestään. Ratkaisu?

Apple kaupoille. Täällä monet liikkeet myyvät kyseistä valmistetta ja koulun alkajaisiksi aina yhdeksänteen päivään asti on opiskelija alennus vielä voimassa, joka koskee mm. MacBook Airia :) Täällä kokonaishinnaksi muodostuu 720 euroa, joka on lähes 200-300 euroa halvempi mitä kotimaassa. Nyt se MUTTA; kyseistä konetta ei ole saatavilla meidän tottumallamme näppäimistöllä ja suurin poikkeavuus siinä on pieni enter. Kuulemma jenkkiversion hakasulkunäppäimet saadaan kätevästi muutettua Ö ja Ä. Enteriinkin luultavasti tottuu. Toinen seikka on, että laturiin ei ole saatavilla suomalaista virtapäätintä kaksi piikkiä, vaan tulisi käyttää sitten adapteria, koska kone tulee kolmelle britannian/Hong Kongin osalla.

Ei ollut se aivan suunniteltu budjettivajaus ainakaan reissun ollessa näin alussa, mutta tuntuu, että kyllä sen tarvitsee. Syy miksi kyseinen kone, no olen tottunut Applen käyttöjärjestelmään ja pidän sitä erittäin mukavana. Lisäksi Air on kevyt kone, myös mukaan kuljetettavaksi ja en tahdo padia, koska kaipaan rehellistä näppäimistöä.

Tilasimme koneen netistä, koska yhdessäkään apple myymälässä (kuulemma eivät välitä niitä Hong Kongiin) ollut suuremmalla muistilla varustettuja koneita. Niinpä Singaporesta saapui sitten suuremmalla muistilla kotiovelle vajaassa viikossa MacBook Air.

Näppäimistö toimii kuin suomalaisessa koneessa, kiitos asetuksien, joten ei tarvitse enää näpytellä Ä ja Ö kirjaimiin pisteitä =) Nyt helpottaa myös, että voin kanniskella Ernon koululle tätä mukani. Koulun koneet nimittäin, vaikka näppäimistö onkin eri mutta eivät sijaitse tuolien päässä vaan seisomakoneita.

Nyt tutustun istuen Ernon koulun puutarhassa kuunnellen pienten vesialtaiden liplatusta ja tutustun uuteen aparaattiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti