maanantai 15. syyskuuta 2014

Kuukausi kohteessa

Olemme olleet nyt Hong Kongissa kuukauden ja jäljellä oleva aika olisi sitten vielä kolme kuukautta ja kaksi viikkoa. Aika on mennyt nopeasti, mutta kun eteenpäin katsoo on kalenterissa vielä päiviä.
Kaikenkaikkiaan olemme viihtyneet enemmän kuin hyvin. Juuri eilen illalla taifuunimyskyn aikaan steppailimme kylällä miettien, että mikään ei täällä muistuta meitä Suomesta. Tämä on varmaan yksi syy koti-ikävän puuttumiseen.

Kun sanon ettei mikään muistuta, niin olen jopa yrittänyt etsiä yhtäläisyyksiä. Luonto on aivan omaa luokkaansa ja havupuiden neulasetkaan eivät pistele. Edes hyttyset eivät kuppaa kunnolla. Ilma nyt on jotain niin erilaista, että pahinkaan kesän 2010 lehmänhenkäys ole samanlainen kuin alati oleva kosteus. Ihmiset ovat erilaisia ja puhetapa kuulostaa korvaan tylyltä ja huutavalta. Kysyin asiasta Adalta, mutta vakuutti heidän puhuvan toisilleen kohteliaasti. Ehkä taukojen puuttuminen puheessa saa sen kuulostamaan tylyltä. Tästä syystä emme ole oppineet edes "päivää" sanomaan. Ruoka on erilaista ja kunnon länsimaisen aterian valmistaminen kysyy täällä vitseliäisyyttä. Kahvi onneksi pelastaa monelta pahalta ajatukselta. Äänet saarella ovat erilaisia, jatkuva heinäsirkkakonsertti pimeän laskeuduttua ja naapurin nokkahuilutreenit ovat uutta. Ei näy lokkeja, jäniksiä tai oravia vaan gekkoja, hämähäkkejä ja kotkia. Ravintolassa annokset tulevat eriaikaan, koska odotetaan että ne jaetaan.

Paljon totuttelua uuteen. Jatkuva hokeminen "se ei ole väärin vaan se on erilaista" auttaa paljon. Ja ne mitkä ovat erilaista, mitä välillä kaipaan Suomessa (citymarketin pitkien hyllyrivien valikoimaa) ovat juuri niitä asioita, joista myös pidän täällä. Monesti mietimme mikä on paremmin Suomessa ja mikä täällä ja se saa ajoittain häpeämään omaa ajatusta kotimaan paremmuudesta. Kieli ei ole häirinnyt ja oma englanti on koko ajan sujuvampaa. Myös se, että saan kirota mieleni puhtaaksi suomeksi on erittäin hyvä.

Mitä tulee yhdessä matkaamiseen mukavasti on mennyt, kelläpä ei ikuisella lomalla. Hajurakoa antaa onneksi Ernon koulu ja omaa-aikaa saa kun kävelee rantaan simpukkajahtiin. Jostain syystä se ei urosta miellytä tekemisenä. Iltaisin teemme samaa kuin Suomessakin, katsomme Netflixistä Doctor Who:ta johon olemme totaalisen koukussa.

Listaus tähän asti parasta Hong Kongissa:

Erno
1. taitaa olla loma :)
2. Lämmin merivesi
3. Halpa elektroniikka

Heini
1. Luonto
2. Meri
3. loma

- terkkuja ja postikortteja kirjoitan kun saan vietyä postiin!


3 kommenttia:

  1. Höhööö ja huomasin että sulla on mun toppi päällä! Ihanaa, kun ei menny hukkaan :)

    VastaaPoista
  2. Voi kuule :) Sun vanhat vaatteet on täällä jatkuvassa käytössä =) Se ruskea mekko ja ankkuritoppi ja sitten tämä. On sitten jahka viilenee vielä sun farkkuleggaritkin ;) Tulivat kreivin aikaan =)

    VastaaPoista