keskiviikko 10. syyskuuta 2014

FullMoon festival

No niin. Täällä juhlitaan keskisyksyllä täydenkuun juhlaa ja tälle vuodelle aatto sattui maanantaille ja tästä hyvästä tiistaina on sitten yleinen vapaapäivä. Juhlan tarkoitus on koota perheitä yhteen, oikeastaan vasta vapaapäivänä ja lausua rukouksia mm. kauneudesta, pitkästä iästä, vauvoista ja tulevasta. Juhlaan kuuluvat runsasenergiset kuukakut ankanmunan keltuaissydämellä ja lohikäärme. Ada tiesi kertoa, että suitkueista nousevan savun tarkoitus on karkoittaa sairaudet, joten kyseessä on myös terveyden rukoilemiskekkerit.

Juhlaa vietetään keskustassa sekä yhdessä kylässä kaupungin laitamilla. Meidät vietiin kylään, osaksi siksi, että siellä oli paljon vähemmän ihmisiä. Lohikäärmeen pään oli semmonen metri kertaa metri kokoinen, tehty taidokkaasti rautalangasta ja kuivista kaisloista? Silminä toimivat taskulamput. Lohikäärmeen ruumista oli kannattelemassa keppien varassa kymmenen kunta ihmistä. Lohikäärmeen punaisen värin ja savun ilmoille sai tuhannet suitsukkeet (voi sitä hajua!). Monet olivat saapuneet kameroineen ottamaan kuvia lohikäärmeestä, joka sitten lähtikin liikkeelle rumpujen ja kattilankansien säestämänä kylän ympäri.

Kylässä muualla tarjoiltiin teetä ja arvoituksia, joita ei osattu meille kääntää englanniksi. Värillisiä lyhtyjä ja paperisilppua oli paljon. Ihmiset käyttäytyivät asiallisesti, poliisi ohjasi liikennettä, eikä humalassa olevia näkynyt.

Saarella kertoivat kyläläiset, että rannalle oli kokoontunut useita perheitä grillailemaan ja viettämään siten aikaa yhdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti