perjantai 5. syyskuuta 2014

"Puuvanhus vihertää joka kevät, mutta ihminen on vain kerran nuori."


Lamma päivä perjantaina. Lomallakin tarvitaan vapaapäiviä ja niitä vietämme mieluiten saarella. Tämä kuva on otettu lauttarannasta ja kuvassa esiintyy ilmeisesti haukka. Olen kolunnut nettiä läpi ja yrittänyt etsiä mikä lintu kyseessä, mutta tieto ei vaan osu silmiini. Kuitenkin, merikaupunki ja ei yhtäkään lokkia! 



Iltapäiväkävelyn harhaillen "mennään kattoon mitä tuolla on" johti meidät saaren toiseen päähän. Ystävällisesti vanhempi amerikkalainen herrasmies (juostuaan ensin varsin hyvää tahita meidän ohi) ohjeisti takaisin omalle kylälle.


Kattona vihreys


Lattiana kuiva metsämaa, ei lainkaan niin kaunis kuin ylöspäin kasvaneet kasvit.



Paikallisia asukkaita.


Jotakin kylää matkan varrella. Lähdimme paikallista aikaa kuuden tuntumissa kävelemään ja seitsemältä oli jo säkkipimeää. Lämpöä 30 astetta, mutta huomattavasti mukavampi talsia kun aurinko ei porota. Tuleeko rusketuskatueus? Olemme edelleen varsin valkoisia :D



Pak Kok Tsuen kylää. Kylä oli rakennettu osaksi keskelle rämettä? ja olisi ollut viekä tietää kuinka paljon kaiteen takana oleva vihreä alue upottaa jos sinne tallaa jalan.


Raunioita oli enemmän mitä aiemmissa kylissä olen nähnyt.


Täällä on paljon epäsiisteyttä. On jäänyt kuva, että ihmiset eivät heitä mitään pois. Voisiko ne silti pinota siististi. Turistin esteettistä silmää häiritsee ;)

Pak Kok Tsuenista lähtee myös lautta mantereen tuntumaan ja omalle puolelle saarta. Tällä puolen kalliot olivat huomattavasti rososempi ja aallot selvästi tulleet rantaan voimalla, koska kaikki kivet ja lasin sirut olivat kauniisti hioituneita.

Rapu. Skypetin äitin kanssa eilen iltasella ja totesimme, ettei meillä hätää kun riisi on halpaa ja rannassa on näin paljon rapuja. Jatkuva rapujuhlinta voi tosin käydä maksan päälle. Tästä aasinsiltana, Somersby 2 euroa kaupassa ja 3 euroa baarissa. Tuopit samaa hintaa.

Toinen rapu, jolla ei myöskään kovin suurta rusketusta.

Pikkurapu.


Taustalla näkyy New Territories alue Hong Kong saarelta.

Vielä kuvaa Pak Kok Tsuenista.

Ei kovin ruskea, mutta hikinen senkin edestä. Pienikin liikkuminen saarella saa hikinoron virtaamaan.


Kiven kolosta sammakka. Sammakot liikkuvat myös hämärän tullen ja niitä on paljon :) Kurnutus kuuluu heinäsirkkojen jousien tahdissa. Nämä ovat suurin syypää illalla aiheutuvaan rapinaan metsässä, mikä tietysti nostattaa kertatoisensa jälkeen tukan pystyyn!


Löysimme vielä yhden rannan kotimatkalla, kun alkoi jo pimetä.

Suurimmaksi osaksi, ei turisteille tarkoitetut rannat ovat törkyisiä ja täynnä erilaisia roskia.

Jos Erno löytää hämärässä rapuja, minä löydän simpukoita.




Pikkurapunen.


Saavuimme takaisn omalle kylälle Yung Shue Wan ja pääkauppa kadulle.


Kaksi valoa ja kotikohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti