maanantai 1. syyskuuta 2014

"Tärkeintä elämässä on puutarhan hoito, eikä sekään ole kovin tärkeätä."

Harhailun tuloksena löysin itseni jostakin puutarhasta =)
Kerrankin penkkejä! Sisätiloissa ei ole penkkejä lainkaan, ulkoa voi hyvällä onnella muutama löytyä. Paikalliset kertoivat, että penkkejä ei ole, koska niitä ei riittäisi kaikille ja ihmisiä kerääntyisi yhteenpaikkaan liiaksi.
Kultainen Bauhinia on yksi nähtävyyksistä ja se sijaitsee satamassa messukeskuksen pihassa. Golden Bauhinia pidetään muistomerkkinä 1997, jolloin Britannia luovutti Hong Kongin osaksi Kiinaa. Britannian vallanalla Hong Kong välttyi mm. kommunistiselta vallalta joka jylläsi Kiinassa karkeasti 1950- luvulla. Jääneitä merkkejä siitä ajasta omaan silmääni sattuvat kaksi kerroksiset bussit, erinomainen kielitaito sekä runsas bubikulttuuri. Tätä nykyä Hong Kongilla on omaperustuslakinsa, mutta maanpuolustuksen ja ulkopolitiikan he jakavat yhdessä Kiinan kanssa.
Etummaisena Hong Kongin lippu ja taustalla Kiinan lippu. Hong Kongin lipusta kerrotaan, että sen punainen pohjaväri (sama kuin Kiinalla) symboloi juurikin emomaata Kiinaa, valkoinen taas Hong Kongia itseään, "yksi maa, kaksi tapaa". Lipussa oleva kukka on jälleen Bauhinia, (kukka Hong Kongista) joka symboloi harmoniaa kahden maan välillä. Kukassa olevat tähdet kuvaavat rakkautta emomaata kohtaan.
Kalastamassa.
Kalastamassa jälleen =) Kieltoja toki on, mutta suurimmalti osalti saapi kalastaa yleisillä paikoilla. Vielä ei olla törmätty, että kukaan saisi kalaa :) Vavan päässä heillä on yöaikaan valo, jotta näkevät, mikäli vapa taipuu :)
Erikoisinta mitä olen havainnut, että en ole törmännyt ensimmäiseenkään lokkiin. Ainoat, mitä lentävät meirän kylällä ovat haukat, joista en ole vielä saanut kuvaa.

Palatakseni rannasta keskustaan on vielä muutama kuva eiliseltä kävelyltä:

Se katu, jolle ei käännytä ja joka voi sijaita yhdellä Louis Vittonin seinustalla.
Paloposti on auki!
Jumalalta rukoilu ilmeisesti liikkeen menestymistä varten. Sisälläkin on alttareita ja niiltä löytyy usein myös jumalalle tarkoitettuja hedelmiä. Oven pielessä tarkoittava alttaria, ei päästä pahaa sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti