keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Eläimiä saarella

Lamman "lokit"

Nyt sen löysin! Piti olla vain kolme viikkoa ja tehdä satoja googletuksia, mutta nyt selvisi mysteerilintu. Kuten olen jo kertonut Lammalla ei ole ensimmäistäkään lokkia vaan liitäviä kotkia. No niin, tämä kyseinen uljas lintu on nimeltään Black Kite, joka vapaalla suomennoksella tarkoittaa musta leija. Nimi on kyllä kuvaava, koska niitä kirjaimellisesti leijailee rannoilla. Parhaimmillaan yhteen silmäykseen on mahtunut kahdeksaan kotkaa.

Tämä kuva on kopioitu wikipediasta: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Black_Kite_I2_IMG_0992.jpg .
Odotan sitä hyvää kuvaa vielä saatavaksi omalla kameralla. Mutta uljas lintu kyseessä ja Hong Kongin suurin.


Sammakot

Iltaisin auringon laskettua alkaa rapina. Joka-ainoassa pusikossa vilisee sammakkoita, yleensä pieniä suloisia. Sitten yritetään olla tallaamatta niitä lyttyyn. Löysimme eräällä kävelyllä tämmösien tietoisku taulun, jossa kerrottiin saarella asuvan vain 26 erilaista sammakkoa. Niistä muutamat ovat myrkyllisiä. Puskevat limaa huokosistaan nahkansa pintaan. Tietysti juuri ne myrkkysammakot ovat eniten tavallisen perus ruskean sävysiä sakuja. Vielä olen saanut sormeni pidetyksi taskuissa, enkä ole vielä silittänyt niitä, lirkutellut senkin edestä.

Liskot

Meilläkin löytyy alivuokralaisia aino silloin tällöin kiipeilemässä iltahämärässä seinän viertä. Kyseessä on joku gekko lajiin kuuluva kaveri, lähes läpikuultavalla nahkallaan ja öisellä aktiivisuudellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti