keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Muita mietteitä kahden viikon rajapyykin jälkeen

Olemme olleet täällä nyt reilun kaksi viikkoa. Vielä ei arkea ole, vaikka Ernollakin alkoi koulu. Ehkä kahdesti viikossa koulu, ilman erillisiä tehtäviä ei vielä tunnukaan koululta. Lomalaisen olo edelleen.

Tällä viikolla ei ole vielä ollut yhtään Lamma päivää. Emme siis ole olleet juuri kotona saarella vaan seikkailemassa kaupungissa. Kaipaan jo vähän Lamma päivää ja rentoutumista. Alkuviikosta tapasimme muutaman kerran muita suomalaisia ja harhailimme keskustaa ristiinrastiin ja olimme puolen yön taitamia vasta kotona.

Keskiviikkona eilen aamuni alkoi hyvin. Postimies oli tuonut ovenkahvaan, koska meillä ei ole postilaatikkoa, kortin Suomesta. Hymyilevät saunovat miehet kortissa tiesi kertoa, että posti löytää saarelle! Korttia ei ollut sensuroitu ;) Keskustassa kävimme vaihtamassa rahaa ja syömässä niin tulista ruokaa, että itketti. Istumapaikkoja ei ole, jollei halua tilata kahvia tai syödä ja löysimme itsemme starbucks coffeesta. Hetken lepuutimme jalkoja. Ernolla oli vielä koulua illasta ja sain käyttää koulun tietokonetta. Ainoa parkupaikka oli, että ei tuolin tuolia! Seisoin sitten muutaman tunnin koneella. Sohvia kyllä on ja mukavia semmosia, mutta koulun pöytäkone on tiukasti pultattuna kiinni. Kyllä harmitti!

Olemme löytäneet jotakin kivaa =) Meidän lautta lähtee laiturista 4 ja olemme usein miettineet mistä ihmiset kantavat kertakäyttömukeissa olutta lauttaan. Löysimme laiturista 3 halvan rantabaarin, jossa on vielä hyvä valikoima. Ranta on usein täynnä brittejä ja muita turisteja, joten niiden puheita on kiva seurata. Kolmena iltana, ennen lautan lähtöä olemme siellä istuneet. Lämmin ilta + 30 ja Hong Kongin valot sataman toisella reunalla eivät ole alkuunkaan huonoyhdistelmä huurteisen kanssa.


En tiedä mikä sisäinen balleriina on, mutta olen huomannut, että istuessani sanotaan 20 minuuttia paikallaan tuolilla alkaa keinuttaa. Usein tätä tulee laivamatkojen jälkeen ja uskon, että nyt varsin heiluvat lauttamatkat aiheuttavat keinutusta. Eiköhän sekin mene ohi kun ollaan hetki maissa :)

Koti tuntuu kodilta ja saamme tänne pöydän jossakin vaiheessa. Vuokraemäntä otti asiakseen semmosen järjestää, kun asiasta kysyttiin, että sattuisiko tuntemaan ketään jolla olisi ylimääräinen. Kahvin keitinkin on ja Ada toi meille olikos nyt belgialaista kahvia, varsin pehmeä maku, ja ollaan sitä nyt keitelty antaumuksella. Kyllä se nescafen pikakahvin voittaa. Ruuan laittoa helpotti myös viime viikolla ostamamme paistinpannu, johon ei tartu munakas kiinni, vaikka valmistaja niin lupasi. Keittiökaupoilla, joita oli varmaan 20 yhden kadun varressa, saatiin ranskalainen hiiliteräspannu, joka sitten tulee mukana Suomeen.

Ikävä?
Koiraa minulla on välillä ikävä, mutta vähemmän mitä luulin. Itse asiassa tuntuu, että on päällä semmonen SuomiOFF- vaihde ja en paljoakaan ajattele niitä asioita. En tietoisesti. En osaa edes nähdä Kiraa tänne minneen. Kaakelilattiolle kuumaan ja tukalaan. En näe sitä tänne kävelemään kanssani, koska hyvä, että jaksan itse hellepäivinäkään tepsutella.  On täällä koiria ja karutotuus vaikuttaa eläinrääkkäykseltä. Monet koirat on ajeltu viilennykseksi ja useimmat lenkittävät sitten yöaikaan. Mutta on niitä keskipäivän puudeleitakin. Keskustassa en ole nähnyt edes Fifejä, mutta saarella on paljon koiria, osa kulku osa vaan vapaita.
Työtä ja työkavereita ei juuri ole ikävä, sori likat ja mynthon. Vielä olisi ihan oikeaakin lomaa jäljellä. Mutta jälleen en osaisi sijoittaa täällä oloon kyseistä työtä, ainakaan vielä. Täytyy varmaan mennä käymään paikalliseen sairaalaan hakemaan muistikuvaa aiheesta. Ehkä olin oikeasti loman tarpeessa ;)
Kavereita, no on. Erno saattaa jossain vaiheessa kyllästyä akkojen juttuihini ja kaipaan välillä kunnon "asioiden oksentamista" kaverin niskaan ;) Olen sitten kotimaan kirjeenvaihtajalle näistä kirjoitellut. 

Suunnitelmana on loppuviikoksi kirjoittaa kirja-arvostelu ja lyhyt kerronta Herra kävyn seikkailuista, sain sen eilen luettua, pitää selfiepäivä -> saatte kateellisina kuvista katsoa armotonta rusketustamme ja valmistautua Fullmoon festivaaleille maanantaille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti