keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Eilisestä paneelista

Pääsin eilen osallistumaan paneeliin, jossa aiheena oli työnhaku. Valitettavasti paneeli keskittyi vahvasti bisnesmaailmaan, mutta oli sielä ihan mihin tahansa työhaastatteluun ja CV.hen liittyviä pointteja. Hong Kongissa on tapana jaella käyntikortteja kun tavataan uusi ihminen. Tämä piirre kertoo varmasti myö siitä, että Hong Kong on bisneskaupunki isolla Bertalla. Siitä huolimatta ihmittelen, että harvoissa näkemistäni käyntikorteista puuttuu kuva. Jos tosiaan haluaa itsestään antaa kortin ja väläyttää päälle hyvän vaikutelman itsestään, muistuuko se pelkästä nimestä käyntikortissa? No, itse pidän kuvista... Käyntikortti herättikin yleisössä kysymyksen, koska juuri käyntikortin kautta otetaan jatkossa usein yhteyttä työtähaettaessa. Kysyi sitten eräs, että mitenkä työnantaja kokee sähköpostiviestissä lukevan: tapasimme siellä ja siellä ja sain kortin ja yhteystiedot. Panelisti vastasi aika hauskasti, että jos kerta olet saanut yhteystiedot niin joutaa kyllä soittamaankin. Antanee ilmeisesti reippaamman kuvan.

Eräs panelisti painotti tuomalla esille hakemuksessa omia vahvuuksia. Omista vahvuuksista hän mainitsi kielitaidon, jos puhut suomea niin onhan se suuri etu. Tai mitä muita suomalaisomaamista on. En usko, että hän haki hiihtämistä tai kalanperkuuta, mutta kaipa niitä olisi jos miettisi hetken.

Kovasti kaikki panelistit painottivat sitä, että tulevan työntekijän tulee tietää mitä haluaa. Tulee ensinnäkin tuntea itsensä, tietää mitä osaa. Tunnistaa ne mitä ei osaa ja korostaa, että kykenee oppimaan ja haluaa oppia. Kolmanneksi mihin tällä kaikella pyrkii. Kunnianhimo ja oma visio siitä mitä tulee haluamaan auttavat paljon työnantajaa tarjoamaan mahdollisuuksia.

Paneeli jätti paljon mietittävää lomalaiselle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti