torstai 11. syyskuuta 2014

Muotipoliisi

Hei vaan kaikille! Nyt lyhyt esittely pukeutumisestani niille, jotka eivät vielä seikkailijaa tunne. Lempivaatteeni on tuulipukuni, toisen vanhat housut ja monitaskuinen takki. Paremmat vaatteeni ovat farkut, joista yhdet ostettu uutena, loput peruja tai UFFilta. Pidän t-paidoista, varsinkin niistä löysistä ja usein mustista. Jalassa mulla on tennarit tai lenkkarit, kenkiin saatan panostaa rahallisesti. Kesällä käytän hametta ja juhlissa mekkoa. Korkkareitakin on muutama. En käytä juurikaan asusteita en paljoa edes laukkua, vaan selässä on reppu. No, niin siinä kuvaus minusta ja kertonee paljon myös, etten seuraa muotia tai ymmärrä hyvältä näyttävästä pukeutumisesta tuon taivaallista. Tämän esittelyn pohjalta perustan siis havaintoni täällä Aasian maalla.

Täällä miljoona kaupungissa, metropolin sykkivässä sydämessä ei ole lainkaan niin värikästä kuin Helsingissä. Huomasin sen jo ekoina päivinä. Erilaisesti (tarkoitan suuresta massasta poikkeavaa) pukeutumista ei juuri näe, mihin voi esimerkiksi törmätä Helsingin metrossa.

Nuorisolla on usein päällä farkkusortsit ja valkoinen pitsipaita. Näitä pursuavat kaupat esimerkiksi forever 21 joka vastaa Britannian primemarkia ja erittäin heikkolaatuista kangasta sekä Kaliforniasta saapuneesta ketjusta nimeltä Hollister, jossa hinta hyppänee hieman ylös. Shortseissa ei ole vesirajaa, mutta omaa silmää ei hirveästi miellytä kun taskun kankaat tulevat puntista. Useimmiten jalassa on tennarit tai varvastossut. Joillakin on hauskat paksupohjaiset kengät :D

Asusteista yleisin on laukku, joka usein on tunnettua merkkiä Michael Kors, Luois Vitton jne. Olen myös nähnyt jokusen ketturepun (se onkin ainoa reppu) eli Fjällrävenin. Korut eivät ole mielestäni silmiinpistäviä. Tosin miehillä on usein suurista helmistä tehty rannekoru ja naisilla (ja vanhemmilla miehillä) vihreä jaderengas. Kello on jokaiselle! Ja jos ei ole arvokas niin ainakin näyttää siltä.

Nuoret miehet käyttävät paljon myös shortseja ja antaaksen paremman vaikutelman niin farkkuja (hullut!). Usein niiden kanssa komeilee merkkipaita, isolla printillä Hollister tai Adidas, tuntuvat olevan suositumpia.

Työssäkäyväväki pukeutuu kaikki samalla lailla sihteeri ja bisneslookkiin. Tyylikäs mekko, jakkupuku, mustilla kengillä ja punasilla huulilla. Miehillä nahkakengät, puvunhousut ja kauluspaita. Väriä naisten pukeutumiseen tuovat ajoittain laadukas huivi ja tietenkin laukku. Miehillä ajoittain kravaatti.

Vanhemmat ihmiset pukeutuvat hyvin samalla tavalla kuin Suomessakin, mukavasti. Julkisissa silti vanhemmillakin miehillä on suorat housut ja kauluspaita. Naisilla usein t-paita (värikäs) ja yleisilme perustätimäinen piharouva.

Taidokkaita kampauksia en ole nähnyt. Yksi syy varmasti värittömään tyyliin ovat mustat hiukset. Suomessa on jos jonkin sävysiä ja värisiä. Törmää täälläkin yritykseen rusehtaa tai punertaa hiuksia, mutta perusilme kun vain on tumma.

Uimarannalla uidaan bikineissä tai sitten vaatteet päällä. En ole vielä ihan sitä ymmärtänyt...

Mainittakoon lopuksi, että kokoja on ja paikallinen M mahtuu useimmiten, pylly vaan on iso! Tai kaikki on isompaa itsessä, mikä kyllä hauska, että etsin urheiluliivejä täältä ja topattomia oli hankala löytää. Vaateostoksistani: ihan H&M mustamekko ja urheiluliivit, Zara:sta valkoinen paita, ja forever 21 kaksi toppia. Jos budjetti antaa myöten aion hukuttaa sen Hollisterin kauniiseen pitsimaailmaan ja tuomalla sata trikoopaitaa forever 21:stä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti