keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Kielletty

Hieman asiaa paikallisista kielloista. Voimme ottaa aluksi esimerkin taulusta, joka sijaitsee uimrannan grillialueella. Kyseessä on semmonen 7 kuvaa, joihin sitten on vedetty henkselit päälle. Kieltoja ja huomautuksia on paljon, myös englanniksi ja kuvallisia. Kuvallisista suosikkejani ovat lautan neliöpäiset ihmiset, meinasin pissiähousuun ne nähdessäni x) En osaa edes arvata kuinka paljon kieltoja on sitten vielä kantooniksi. Pääasissa ihmiset noudattavat kieltoja hyvin, vaan yleisiä ohjeistuksia kulkusuunnista heikommin. Ei täällä kuitenkaan holhoavaa "älä laita kissaa mikroon"- amerikkalaista yhteiskuntaa ole, mutta annan muutaman esimerkin:

1) Koulussa: Orientaatioapäivänä tervetuloa kouluun- juhlassa pidettiin muutaman tunnin mittainen esitelmä plagionnin vääryydestä ja yleisistä säännöistä. Sääntöjä esiteltiin erikseen, ohjattiin tutustumaan materiaaliin netissä ja tekemään niistä vielä koe.

Poikkeavaa vahvasti Suomen opiskelijoiden orientaatiosta, jossa kehoitetaan mitä kaikkea voit tehdä (vaikket sitten oikeasti voikkaan). 

2) Rullaportaat: Rullaportaissa toteutettava käytös on myös hyvin ohjeistettu. Ei tule tehdä tiettyjä asioita, mutta mainoksessa jossa kehoitetaan pitämään kiinni kaiteesta, hymyilee ihmiset kädessään patsas: rullaportaissa seisova OSCAR.

Tästä voinee tehdä johtopäätöksen, että simpukoita saa kerätä, vaikkei sitä kukaan muu tunnu täällä tekevän. Hedelmiä ei saa syödä puista suoraan, tämän varmistin Adalta ja sylkeä ei saa! Hurraa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti