torstai 11. syyskuuta 2014

Feng Shui ja suomalaiset

Olen löytänyt puuhaa. Jo kerroin Suomessa ollessani, että olen ollut yhteydessä Hongkong suomalaisyhdistykseen ja kävimme sitten toisen viikon perjantaina heidän pubi-illassaan. Tästä sitten seuranneena eräs heistä löysi minulle sopivaa puuhaa. Eli käyn auttelemassa erilaisten seminaarien järjestämisessä, mikä tarkoittaa tervetuloa tiskillä olemista ennen seminaarin alkua. Kuulosti jo alusta alkaen mukavalta ja kevyeltä. Tätä tapahtuu ajoittain, joskus kerran viikossa joskus muutaman kerran kuukaudessa.

Ensimmäinen seminaari oli Feng shui toimistossasi. Lyhykäisyydessään (tämä on oma referaattini aiheesta) feng shui on erilaisten energia virtojen liikkumista ja toimistomaailmassa kerrottiin ihan rakennuksen pohjapiirroksesta lähtien, mihin oma toimisto olisi paras sijoittaa, jotta energia virrat olisivat suotuisat ja tasapainoiset. Erilaisia välttämisiä ja suosituksia tuotiin esille ja se ettei yhden asian muuttaminen vielä ratkaise mitään ja voi pahimmillaan tuoda huonoa onnea.

Tärkeitä pointteja olivat luonnon valo (paljon ikkunoita), siisteys (energiavirrat törmäävät sotkuihin ja sotku aiheuttaa stressiä), kasvit ja vesielementti (akvaario). Myös huonekalujen sijoittaminen oikein oli ensiarvoisen tärkeää. Tämä vaihe sisälsi myös ihmistuntemusta, kuinka sijoittaa keskenään vähemmän toimeentulevat toimistoon. Oli myös työsuojelullisia pointteja kuten ei selkää oviaukolle päin tai sitten peili, josta nähdään sisään astuva.

Luennoitsija korosti, että väreillä ole vanhan fung shuin kanssa mitään tekemistä ja jos on niin punaisen kanssa tulee olla harkitseva. Hän kertoi myös elementeistä ja kuinka niitä käyttämällä voidaan energia ratoja ohjailla hieman suotuisimmiksi. Luennoitsija puhui innostuneesti ja havainnollista esitystään kuvin ja elein. Äänen käyttö ja englanti olivat erinomaista.

Tästä sitten jatkamme seuraavaan seminaariin ensi viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti